TJÄNSTER

Vi hjälper till hela vägen

DRIFT & DATACENTER

Alfa har skött driften av företagskritiska system sedan 1998. Vi vet vad som krävs för att våra kunder ska bli nöjda och känna trygghet. Under åren har vi utvecklat en rad driftspaket med utgångspunkt från uppdragsgivarens behov och krav.

Nätverk och kommunikation, Serverdrift, Applikationsdrift, E-post, Exchange och Backup.

SYSTEMUTVECKLING

Som kund hos Alfa har du tillgång till vår konsultpool som består av många duktiga systemutvecklare med bred kompetens. Vi är extra duktiga på: 

Microsoft.Net, Angular 2+, Mobilutveckling (iOS och Android), SQL Server, Oracle och Magic.

E-ARKIVERING

Allt fler myndigheter arbetar med e-arkivlösningar för att långsiktigt säkra informationsbeständighet och sökbarhet i avvecklade system. Alfa erbjuder konsulttjänster för hela processen och vi hjälper våra kunder att snabbt och med hög kvalitet analysera, konvertera, verifiera och arkivera data till arkivsystem.

Vi jobbar med standardiserade format som:

 

Riksarkivets FGS,  XML och R7e.

VERKSAMHETSSTÖD

Alfas konsulter kan engageras för att tillföra en specifik kompetens i ett projekt. Inom kompetensutveckling erbjuder vi allt ifrån översyn av kompetenshanteringen ur ett strategiskt perspektiv, till att genomföra traditionella utbildningar. Vi står även till tjänst med rådgivning där kundens kärnverksamhet kopplas till en IT-strategi med verksamhetsfokus.

PROJEKTLEDNING

Våra konsulter har en erkänt stor kompetens inom projektledning och metodik för såväl små som stora utvecklingsprojekt. Kravhantering med användningsfall, strukturerad analys och utvärdering av upphandlingar eller offerter är några av beståndsdelarna i vår kunskapsmassa. Vi har även vana att ta helhetsansvar för projekt där leverantörer och andra intressenter kan inkluderas.

Intresserad och vill veta mer?